Patchouli (Etherische olie) - 10 ml

4.70

Incl. BTW:

Incl. BTW:
Model:
Patchouli_EO
Levertijd:
< 7 dagen
Omschrijving

PATCHOULI

Botanische benaming: Pogostemon Cablin 
Familie: Lipbloemigen (Lamiaceae)
Oorsprong: Stoomdestillatie van gedroogde bladeren en bloemen.
Geur: Zeer intens zoet, houtig met een ondertoon van natte aarde. Hoe ouder de olie, hoe dieper en rijker de geur.  
Kleur: Donkeroranje tot rood

Therapeutisch:
Etherische olie van Patchouli is een antidepressivum, afrodisiacum, fungicide, infectiebestrijdend, tonicum voor de aders, kalmerend (in lage doses), stimulerend (in hoge doses), sterk huidverzorgend

Uitwendig gebruik:

  • Patchouli is samentrekkend o.a. bij slecht helende wonden en littekens, huidherstellend. In te zetten bij een gebarsten huid (kloven), huidontstekingen zoals acne. Bij eczeem (vochtig) is Patchouli één van de beste oliën. 
  • Bij verdamping werkt het vertragend op de ademhaling.
  • In shampoo bij roos en vet haar.
  • Parfumerend, wordt gebruikt als parfum, deodorant, huisparfum. 
  • Doet het goed als insectenverdrijver, In te zetten tegen slakken, (snuit)kevers (o.a. de taxuskever, hazelnootboorder, aarbeibloesemkever, ...) muggen, 
  • Op de huid: max. 10 % (of max. 20 druppels in 10 ml olie) . In bad: max. 15 druppels (in de praktijk is 5 druppels meestal voldoende - voorafgaandelijk te mengen met badzeep, badzout of honing).
Energetisch: Aardend (HSP). Werkt de kilte weg, stelt open.
Contra indicatie: Er kan mogelijks een huidreactie ontstaan bij overgevoeligheid voor Kaneel, Jeneverbes.
Synergie met: Bergamot, Citroën, Cipres, Geranium, Lavendel, Rozemarijn, Roos.